Μια πορεία στη λεωφόρο Almirante Reis : ο δρόμος ως οδηγός ανάγνωσης της πόλης της Λισαβόνα - Καλογερά, Παναγιώτα
[Η εργασία αποτελεί μια πορεία, έναν περίπατο κατά μήκος ενός από τους βασικότερους και πιο ιδιαίτερους δρόμους της πόλης της Λισαβόνας, την Avenida Almirante Reis. Είναι μια προσπάθεια καταγραφής της αστικής ανάπτυξης της Λισαβόνας μέσα από τη μελέτη της εξέλιξης και των μετασχηματισμών του δρόμου. Μέσα από αυτόν αντιλαμβανόμαστε τις πολιτειακές, κοινωνικές και πολεοδομικές συνθήκες της Λισαβόνας σε συνάρτηση με τις γενικότερες αλλαγές και τα κινήματα της υπόλοιπης Ευρώπης. Ο δρόμος αντιμετωπίζεται ως φυσικός και κοινωνικός χώρος, ως χώρος επικοινωνίας και κυρίως ως δημόσιος χώρος μέσω του οποίου αναγνωρίζεται η πόλη. Περιγράφουμε μια πορεία που ξεκινά από το ιστορικό κέντρο και καταλήγει στην κύρια έξοδό της πόλης, το εθνικό αεροδρόμιο, περνώντας μέσα από τα πιο χαρακτηριστικά προάστια της, φιλοδοξώντας να ζήσουμε την αστική εμπειρία που μας προσφέρει η Almirante Reis. Από την αφετηρία στο τέλος της προβληματιζόμαστε για αντιτιθέμενα στοιχεία - καταστάσεις: Παράδοση - Καινοτομία-Ιστορικό κέντρο - Σύγχρονη πόλη-Αυθόρμητη πόλη - Σχεδιασμένη πόλη- Διατήρηση της πόλης - Ανατροπή..].