Μορφή-χορός χορός-χώρος : χωρογραφία της αρχιτεκτονικής - Στασινοπούλου, Βενετία
[Η διάλεξη αυτή έχει ως σκοπό την παρουσίαση των αρχών που διέπουν τον χορό και την άμεση σχέση τους - ίσως και σε πολλά σημεία ταύτιση - με τις αρχές σχεδιασμού της αρχιτεκτονικής, καθώς και την εμβάθυνση στην έννοια της χορογραφίας, ως την απόφαση οργάνωσης επιμέρους κινήσεων του χορευτή από τον χορογράφο σε ένα ενιαίο σύνολο, σε σχέση με τη σύνθεση και οργάνωση του χώρου κίνησης του επισκέπτη από τον αρχιτέκτονα. Φυσικά ο χορός και η αρχιτεκτονική είναι αυτόνομα πεδία που και τα δύο όμως πραγματεύονται τη σχέση του ανθρώπινου σώματος με το χώρο, μια σχέση συνεχή επαναπροσδιορισμού με κύριο μέσο την κίνηση. Οι έννοιες του χορού και της αρχιτεκτονικής δεν αναλώνονται απλά στην τεχνική ή στα μέσα εκτέλεσης τους, αλλά εμβαθύνουν στη συναισθηματική ποιότητα της βιωματικής αίσθησης τους από τον άνθρωπο. Αυτή ήταν και η μεγάλη κατάκτηση της αρχιτεκτονικής και του χορού μέσα στην ιστορική εξέλιξη τους. Άλλωστε ένα κτίριο όπως και μία παράσταση χορού δεν κρίνονται απλά ως χειρονομίες και πιστή ακολούθηση των αρχών που τα διέπουν αλλά και από τα συναισθήματα που προκαλούν..].