Το δεντρόσπιτο (treehouse) ως έκφραση μικροαρχιτεκτονικής της υπαίθρου - Ζουμπούλη, Παναγιώτα
[Δεντρόσπιτα (treehouses): εκφράσεις μικροαρχιτεκτονικής πάνω στα δέντρα της υπαίθρου. Ιδανικά προκειμένου οι ίδιοι οι δημιουργοί τους (ερασιτέχνες ή σχεδιαστές) να πειραματι-στούν και να δοκιμαστούν σε καινοτόμες ιδέες που μπορεί να είναι τόσο υπερβολικές και εκκεντρικές όσο και η φαντασία τους ή εν τέλει τα προσωπικά τους γούστα. Παρέχουν ποιό-τητες για έναν τρόπο ζωής λιτό, απλό, φυσικό και διαρθρωμένο γύρω από τις βασικές ανά-γκες επιβίωσης. Δεντρόσπιτα του παρελθόντος (μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή σε Ανατολή και Δύση), ιστορικά δεντρόσπιτα που επιβιώνουν μέχρι σήμερα και άλλα επιλεγμένα σύγχρονα μοντέλα παρουσιάζονται και αναλύονται (κατασκευαστικά και μορφολογικά) αφού πρώτα κατηγοριοποιούνται βάσει της κλίμακας και του χαρακτήρα τους (δημόσιου ή ιδιωτικού). Τέλος, ένα μικρό δείγμα μη υλοποιημένων δεντρόσπιτων (μελλοντικά treehouses) που σχε-διάστηκαν στο πλαίσιο πρόσφατου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και σχετικού project. Το καθένα από αυτά αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη κατασκευαστική λογική και έναν τελείως διαφορετικό τρόπο στήριξης του κτίσματος..].