Χωρίς την πράσινη γραμμή : πολεοδομικές προτάσεις για επανένωση της διχοτομημένης Λευκωσίας-επανασχεδιασμός της πόλης μετά την καταστροφή που υπέστη το 1974-ενοποίηση της πόλης μέσω νέου σχεδίου πόλης - Πάρπα, Στέλλα
[Την τραυματική εμπειρία καταστροφής μιας χώρας/πόλης ακολουθεί μια σειρά αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν. Η υλική επαναδόμηση του χώρου εξαρτάται από τη μέθοδο που θα υιοθετηθεί από την αρχιτεκτονική_πολεοδομική ομάδα. Tίθεται το ερώτημα: Επαναδόμηση με βάση παραδοσιακές μορφές και αναπαραγωγή του προπολεμικού χαρακτήρα της πόλης, ή εξολοκλήρου εφεύρεση μιας καινοτόμου μορφής ικανή να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης πόλης, όπως αυτές ορίζονται από παγκόσμιες κοινωνικοοικονομικές δομές την συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Η Λευκωσία, η Βηρυτός και το Μοστάρ μοιράζονται κοινή ιστορία πόλεως. Υπέστησαν φυσικό διαχωρισμό και αποκλεισμό περιοχών ως αποτέλεσμα εσωτερικών εθνοτικών συγκρούσεων. Η μεταπολεμική επανασυγκρότηση μιας καταστρεμμένης πόλης, είναι μια απαραίτητη διαδικασία που φέρει τη πόλη αντιμέτωπη με το παρελθόν της και την υποχρεώνει να είναι ειλικρινής με τις πολύπλοκες πτυχές του. Μέσω των επιλογών που θα ληφθούν, προδιαθέτει τη μελλοντική της πορεία. Η Λευκωσία έχει να αντιμετωπίσει ένα πολυπλοκότερο θέμα λόγω της διατήρησης της πράσινης..].