Σχήμα μεταβατικό - Κυριακού, Κυριάκος
[..εκεί που το ιδιωτικό συναντά το δημόσιο, εκεί που το «μέσα» συναντά το «έξω», τα κατώφλια είναι οι ιδιόμορφοι χωρικοί σχηματισμοί της μεταβατικότητας. Η πλατεία στο Pompidou, το Turbine hall της Tate modern, η ράμπα στο Kunsthal, η πόρτα στην ολλανδική πρεσβεία, το τοπίο των στερεών στο cite de refuge είναι πέντε γνωστά, προσωπικά βιωμένα, αρχιτεκτονικά αντικείμενα, πέντε αστικά δοχεία, μέσα από τα οποία σχηματοποιείται η εννοια της μετάβασης. Κάθε ένα έχει να διηγηθεί και μια διαφορετική ιστορία, περιγράφοντας τη διέλευση μέσα από το χώρο και το χρόνο της πόλης. Η κίνηση και η στάση, θεατρικότητα και η τελετουργία, η περιπλάνηση και το πέρασμα, η πόρτα και το πλήθος, η ασφάλεια και ο έλεγχος, πάντα υπό την αμίλεικτη κυριαρχία του χρόνου και των κοινωνικών ανατροπών, είναι τα συστατικά αυτής της αναζήτησης που κοιτάζει το μέρος για να καταλάβει το σύνολο. Προσπαθεί να μεταφράσει την πόλη, ένα σύστημα που επαναλαμβάνεται συνεχώς μέσα στο ίδιο του το σώμα, κλιμακώνεται ξεδιπλώνοντας το εσωτερικό του.]