Διαβά[ζωντας] (σ)το κέντρο της Αθήνας : αναγνώσεις αστικών φαινομένων και μορφών και αναζήτηση των όρων/συνθηκών κατοίκησης στην περιοχή της Ομόνοιας - Θεριανού, Ευαγγελία
[Αυτή η εργασία έχει διπλή κατεύθυνση: Από και Πρός την Ομόνοια. Η «καρδιά της Αθήνας» έδωσε τα ερεθίσματα επιστρατεύοντας την «ομορφιά» και την «ασκήμια» της. Το θέαμα που παρουσιάζει δε σταμάτησε και δε σταματά σε καμία ανάγνωση. Ο καθένας θα την γνωρίσει μέσα από τις ερωτήσεις που θα της θέσει. Οι απαντήσεις που πήραμε μέσω αυτής της εργασίας γεννούν νέες ερωτήσεις. Πως μπορούμε να επέμβουμε στην Ομόνοια; Ποιοί την διεκδικούν και τι μπορεί να δώσει; Στην περιοχή διαρκώς συρρέουν και απομακρύνονται πλήθη ανθρώπων κρατώντας ζωντανό το χώρο, που τους συνοδεύει ένα βήμα μπρος ή κάποια βήματα πίσω. Νοτιοδυτικά της Ομόνοιας συντελείται η αστική συνεύρεση, η συνάθροιση, η ταυτοχρονία. Οι δομές κατοικούνται, αναδεικνύονται, επιβάλλονται, αλληλεπιδρούν, μεταλλάσσονται, φθείρονται, εξαφανίζονται, αναγεννώνται, σε άμεση σχέση με τις δράσεις. Προτείνοντας την επανακατοίκηση της περιοχής, απαντάμε σε καταστάσεις και «ρεύματα» που τη διαπερνούν τα τελευταία χρόνια, αλλά και σε ανεπάρκειες και δυσκολίες του χώρου που προκύπτουν εμφανώς..].