Το γλυπτό στην πλατεία : το παράδειγμα των πλατειών της Αθήνας - Κολιγιάννη, Αικατερίνη
[Η εργασία διερευνά το ρόλο του υπαίθριου γλυπτού με τον δημόσιο χώρο, ειδικά με τον χώρο της πλατείας. Αναλύεται ο ρόλος της γλυπτικής στις πλατείες της Ευρώπης καθώς και η εξέλιξη της νεοελληνικής γλυπτικής από το 1834 έως σήμερα. Κύριος στόχος της μελέτης είναι να εστιάσει στο παράδειγμα των πλατειών της Αθήνας καταγράφοντας αρχικά τα γλυπτά που εμπερικλείουν. Αναλύεται ποιος είναι ο ρόλος τους σε κάθε περίπτωση και κατά πόσο βελτιώνουν την ποιότητα της πλατείας αλλά και της ίδιας της πόλης ταυτόχρονα. Εντοπίζεται η κοινωνική, πολιτιστική και αισθητική διάσταση της υπαίθριας γλυπτικής και αν τελικά καταφέρνει να ξεπεράσει τον διακοσμητικό χαρακτήρα της. Καταλήγοντας, γίνεται προσπάθεια να οριστούν τα χαρακτηριστικά, οι λειτουργίες και οι δυνατότητες της τέχνης στον δημόσιο χώρο.].