Η αρχιτεκτονική του συνονθυλεύματος : απογραφή μιας Αθηναϊκής αστικότητας - Βλασόπουλος, Μιχαήλ
[ Αναζητώντας την πόλη πάνω στον χάρτη, πιθανώς να χρειαστεί να απευθυνθούμε στο εξωτερικό του: σε αυτά τα πεδία δηλαδή που δεν έχουν χαρτογραφηθεί, είτε επειδή βρίσκονται στην περιφέρεια, είτε επειδή αποτελούν μια λεπτομέρεια. Εκεί, νέες λέξεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να σημάνουν το πολεοδομικό φαινόμενο. O όρος και η σημασία του «συνονθυλεύματος» χρησιμοποιείται εδώ για να συντάξει δειλά - δειλά μια θεώρηση της σύγχρονης πόλης. Στο πλαίσιο μιας συναισθηματικής πολεοδομίας, η λέξη «συνονθύλευμα» επιλέγεται ως επενδεδυμένη με ένα παράγοντα δυσφορίας και αρνητισμού. Η σχεδιαστική επιδίωξη ενός συνονθυλεύματος, ή αλλιώς ενός omnium-gatherum, είναι ένα εγχείρημα αντιφατικό και ακροβατικό, γι' αυτό μπορεί να μιλήσει, να περιγράψει ή να σχεδιάσει μια αθηναϊκή πόλη, αναγνωρίζοντας την αταξία και την πολυπλοκότητα του κτισμένου περιβάλλοντος της ως βιώσιμη συνθήκη του συν-ζην. Ο συγκερασμός σκέψεων και παραδειγμάτων εδώ γίνεται αυθόρμητα και αποσπασματικά επιχειρώντας να μιμηθεί τον τρόπο με τον οποίο ανασύρεται η πληροφορία από την ίδια την πόλη..].