Παιγνιώδης διαδράσεις : από τη Νέα Βαβυλώνα στο blurpavilion - Κατσαραγάκη, Νίκη
[Όταν ο άνθρωπος μπορεί να επηρεάσει τον χώρο που τον περιβάλλει με την παρέμβαση ή, ακόμα περισσότερο, με την παρουσία του, και η αντίδραση του χώρου γίνεται σε πραγματικό χρόνο, ο δεσμός του με τον χώρο μεγαλώνει και έτσι τον αντιλαμβάνεται εντονότερα σε βιολογικό και ψυχολογικό επίπεδο. Το ζήτημα της διάδρασης στην αρχιτεκτονική δεν είναι σίγουρα καινούριο, σήμερα όμως που η αναζήτηση του χώρου εκείνου που αντικατοπτρίζει καλύτερα τη ζωή στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας είναι στο προσκήνιο, και η αλληλεπίδραση με «έξυπνα» αντικείμενα κερδίζει συνεχώς έδαφος στην καθημερινότητά μας, έχει νόημα να επαναδιατυπωθεί το ζήτημα της αλληλεπίδρασης του ατόμου με το κατασκευασμένο περιβάλλον του. Η δυνατότητες της αλληλεπίδρασης δεν περιορίζονται στην ανετότερη κάλυψη λειτουργικών αναγκών. Όταν η αλληλεπίδραση έχει στοιχεία παιχνιδιού μετατρέπεται σε μία διαδικασία που εστιάζει στις αισθήσεις και την βιωματική σχέση με τον χώρο: Στην εκτόνωση συναισθημάτων, στην εκπλήρωση ατομικών επιθυμιών, στην αφύπνιση μηχανισμών σκέψης, στην ενθάρρυνση της δημιουργικότητας..].