Εφαρμογές και προτάσεις ενεργειακού σχεδιασμού στα γυάλινα κελύφη - Αναγνωστόπουλος, Γεώργιος
[Στη διάλεξη αυτή γίνεται μία εισαγωγή στα χαρακτηριστικά (Θετικά και αρνητικά) των γυάλινων κτιρίων. Στη συνέχεια γίνεται μία σύντομη αναφορά στην ιστορική πορεία των γυάλινων κατασκευών στην αρχιτεκτονική. Ακολούθως παρουσιάζονται, περισσότερο ή λιγότερο διαδεδομένες, τεχνολογίες και υλικά που εφαρμόζονται σε γυάλινα κτήρια. Κάποια από αυτά τα συναντάμε σπάνια καθώς βρίσκονται σε πειραματικό ή πρωταρχικό στάδιο ακόμα αλλά θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την αναφορά τους αφού θα επηρεάσουν πιθανώς την τεχνολογία και τις κατασκευές του μέλλοντος. Αμέσως μετά αναλύονται χαρακτηριστικά παραδείγματα γυάλινων κτηρίων -όπου συναντάμε τις παραπάνω τεχνολογίες- , τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Στο τελευταίο μέρος της διάλεξης εξετάζονται και κάποια κτίρια ως αντίλογος, τα οποία δεν είναι εξολοκλήρου γυάλινα..].