Χώρος μνήμης στις Θερμοπύλες - Αργυρόπουλος, Επαμεινώνδας
[Μια πλατφόρμα από μπετόν σηματοδοτεί τον τόπο όπου σκοτώθηκαν και θάφτηκαν οι τελευταίοι Έλληνες στρατιώτες της μάχης των Θερμοπυλών. Ξεκινάει από το λόφο και ξετυλίγεται σαν "χαλί" μέχρι τον δρόμο, λειτουργεί σαν "παρεμβολή" στην κίνηση του αυτοκινήτου στο δρόμο καλώντας τον ταξιδιώτη στην αναζήτηση της μνήμης. Σε όλο το μήκος της πλατφόρμας δημιουργούνται σχισμές, οι οποίες "τραυματίζουν" την επιφάνειά της και δημιουργούν μια εικόνα αναταραχής και επιθετικότητας. Η σύνθεση του πεδίου των διάφανων στύλων δίνει την αίσθηση ενός ενιαίου συνόλου, λειτουργεί, δηλαδή, ως σύμβολο και "μιλάει" για την έννοια της συλλογικότητας, για την αξία του να ενεργείς ως σύνολο, ως ομάδα. Ο κάθε διάφανος στύλος είναι η συμβολική έκφραση του κάθε πολεμιστή που έπεσε στη μάχη, είναι, με άλλα λόγια, η συμβολική έκφραση της απώλειας της ανθρώπινης ζωής, του θανάτου, καθώς βρίσκεται μεταξύ υλικού και άυλου. Στο εσωτερικό του λόφου, εκεί όπου πραγματικά θάφτηκαν οι πεσόντες, βρίσκεται ο "χώρος των νεκρών" (μπορεί να γίνει και παραλληλισμός με τον "Κάτω Κόσμο" των αρχαίων Ελλήνων). Το στοιχείο.. θάνατο.]