Διερευνώντας τα όρια στον Κεραμεικό - Λεγάκη, Ελένη
[Η εργασία εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού . Ο στόχος είναι η σύνδεση δύο επιπέδων, προερχόμενων από διαφορετικές εποχές της Ιστορίας της Αθήνας, της Κλασσικής και της σύγχρονης. Εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη του στόχου είναι οι διαδρομές και οι θεάσεις. Αρχαίες διαδρομές ενεργοποιούνται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Τα όρια του αρχαιολογικού χώρου στον Κεραμεικό διευρύνονται. Συγκεκριμένα η «τρύπα του μετρό» δίνει τη δυνατότητα μιας άμεσης πρόσβασης από την Ιερά Οδό και μιας έμμεσης από τη σύγχρονη πόλη στο Γκάζι διαμέσου δημόσιων ελεύθερων χώρων και υπόσκαφων κτηρίων, με χρήσεις εργαστηρίων κεραμοποιίας και λάξευσης. Η Ερμού πλέον καταλήγει σε ένα πλάτωμα ξύλινης ελαφριάς κατασκευής από το οποίο στεγάζεται το καινούργιο αρχαιολογικό μουσείο του Κεραμεικού, ενώ στον ίδιο μορφολογικό ρυθμό ανασχεδιάζονται ο σταθμός του Θησείου και η πλατεία Ασωμάτων. Τέλος, σε κατάλληλα σημεία μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού τοποθετούνται ξύλινο πάτωμα στάσεις για την θέαση των σημαντικότερων.. πόλη.]