Παιδική κατασκήνωση στο Πελέσι Φωκίδας - Γερομήτσου, Αικατερίνη
[Το δάσος Πελέσι βρίσκεται στη Φωκίδα, στο όρος Γκιώνα , σε απόσταση 270 χμ. από την Αθήνα . Το οροπέδιο στο οποίο προτείνουμε την υλοποίηση κατασκήνωσης είναι 100 στρ . , έχει υψόμετρο 980 μ . ,δυτικό προσανατολισμό και θέα προς το Μόρνο . Βασικός στόχος μας ήταν η απόκτηση οικολογικής συνείδησης που θα προέκυπτε από ένα σύνολο δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της διαμονής σε αυτή. Εκτός από την παιδική κατασκήνωση 96 παιδιών , στην οποία επικεντρώνεται η συνθετική ανάλυση, η πρόταση περιλαμβάνει τη συνολική διαχείριση του δάσους με τρεις ακόμα δραστηριότητες: υλοτομία , κτηνοτροφία-μελισσοκομία και καλλιέργειες ορισμένων φυτών . Η ορθολογική διαχείριση του δάσους συνοδεύεται από τη διάνοιξη οδικού δασικού δικτύου , απαραιτήτου για την προσέγγιση των συστάδων και την πυροπροστασία του . Βασική συνθετική αρχή σε επίπεδο τοπογραφικού ήταν να δημιουργηθούν τέτοιες φυγές που σταδιακά να ξεπροβάλλουν σημεία ενδιαφέροντος. Η χάραξη του δρόμου στον οποίο διατάσσονται οι χρήσεις βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση, σε αντιστοιχία με τη γραμμική διάταξη του ποταμού.. κτίσματα.]