Εργαστήρι τέχνης στον Ψυρρή - Λαμπαθάκης, Γεώργιος
[Μέσα στη φασαριόζικη και πυκνοκτισμένη περιοχή του Ψυρρή, εντάσσεται το εργαστήρι τέχνης, απευθυνόμενο στους κατοίκους του κέντρου. Το κενό το οποίο καταλαμβάνει, αποτελείται από γραμμικούς χώρους, που συναντώνται στο κέντρο του οικοδομικού τετραγώνου και οριοθετούνται από ψηλές, τραχιές μεσοτοιχίες. Η λύση στοχεύει να ενεργοποιήσει τον αρνητικό χώρο της πόλης, το συνηθισμένο τυχαίο κενό που προκύπτει από κατεδαφίσεις. Οι μεσοτοιχίες ανάγονται σε πρωταρχικά συνθετικά εργαλεία, με το κτίριο να ελίσσεται ανάμεσα στα όρια, χωρίς να τα πνίγει, καθιστώντας το κενό πρωταγωνιστικό χώρο. Κενό που αποσκοπεί να αποτελέσει μια δευτερεύουσα πορεία της πόλης, να εισχωρήσει κομμάτι της κίνησης των περαστικών στο εσωτερικό του τετραγώνου, στο μικρόκοσμο που μόνο μέσω των στενών όψεων προς τους δρόμους υποδηλώνεται η ύπαρξή του.]