Αστικός οδηγός φιλοξενίας - Βογιατζή - Τάμπα, Άννα
[Η Αθήνα από το 1992 υποδέχεται ξένους πληθυσμούς. Οι ξένοι πληθυσμοί ερχόμενοι στην Ελλάδα αναπροσδιορίζουν την κοινωνική πραγματικότητα της πόλης. Από την άλλη μεριά η Ελλάδα δεν τηρεί κανένα κανόνα φιλοξενίας. Ο χώρος του ξένου αντιστοιχεί με το δημόσιο χώρο. Η φιλοξενία αυτών δημόσια ευθύνη. Ως ένδειξη φιλοξενίας προτείνεται μία αυτομεταφερόμενη κατοικία για τη προσωρινή κατοίκηση ατόμων μη ενταγμένων στο κοινωνικό σύνολο. Τα βασικά χαρακτηριστικά που ορίζονται ως απαιτήσεις για τον σχεδιασμό της μονάδας κατοικίας είναι: Εφήμερο: Τα άτομα αυτά θεωρούν την Ελλάδα ένα πέρασμα-σταθμό για να κατευθυνθούν προς την υπόλοιπη Ευρώπη ή έχουν ως στόχο την μόνιμη εγκατάστασή τους. Ο Αστικός Οδηγός Φιλοξενίας έχει διάρκεια ζωής 6 μήνες για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της πρώτης ομάδας και για τη δεύτερη ομάδα αποτελεί μια πρώτη κατοικία μέχρι την ένταξή τους. Ασφάλεια: Ο Αστικός Οδηγός Φιλοξενίας προσφέρει την ασφάλεια ενός καταλύματος με σταθερό κέλυφος. Γρήγορο στήσιμο-ξεστήσιμο: Τα άτομα αυτά εξαιτίας της κακής οικονομικής τους κατάστασης χρειάζονται.. Αθήνα.]