Σχεδιάζοντας ένα κέντρο καλλιτεχνικής έκφρασης για ερασιτέχνες στην οδό Πειραιώς - Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνα
[Η μελέτη αφορά στον σχεδιασμό ενός κέντρου καλλιτεχνικής έκφρασης σε ένα κομβικό σημείο της οδού Πειραιώς, στον κόμβο Χαμοστέρνας. Ο κόμβος αποτελεί έναν δύσκολο τόπο της πόλης όπου παρατίθενται διαφορετικά στοιχεία όπως είναι το τρένο, ανισόπεδοι κόμβοι και διαβάσεις, περιοχές κατοικίας, η κυκλοφορία των Ι.Χ. και των πεζών, ετερόκλιτες χρήσεις.. Με αφορμή, λοιπόν, τον σχεδιασμό του κέντρου σκοπεύω να αναδείξω το συγκεκριμένο σημείο της πόλης και την ευρύτερη ζώνη στην οποία ανήκει. Η θέση χωροθέτησης του κέντρου αποκαθιστά τη συνοχή του πολιτιστικού δικτύου της οδού Πειραιώς και τη σύνδεση με την υπόλοιπη Αθήνα, λόγω της σχέσης με τους δύο νέους σταθμούς του προαστιακού σιδηρόδρομου στις περιοχές Ρούφ και Ταύρος και φυσικά μέσα από την οδό Πειραιώς. Πέρα από τη σημασία της περιοχής για την πόλη, εξίσου σημαντική είναι η σημασία της για την τοπική κατάσταση. Η επέμβαση, λοιπόν, στο οικόπεδο καλείται να εξυπηρετήσει και τις δύο καταστάσεις μέσα από τη διερεύνηση σε πρώτη φάση των συνδέσεων. Η συστηματική μελέτη της οδού Πειραιώς και του ιδιαίτερου χαρακτήρα.. στοιχεία.]