Διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο Νέου Ψυχικού - Σπανού, Χριστίνα
[Η εργασία αφορά στο νέο δημαρχείο του δήμου Νέου Ψυχικού, το οποίο τοποθετείται στο οικοδομικό τετράγωνο 15, απέναντι από τον ανοιχτό χώρο πρασίνου «φιστικιές», στην περιοχή του Φάρου Ν. Ψυχικού. Σκοπός ήταν η δημιουργία ενός κοινωνικοπολιτιστικού κέντρου σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη και όχι ενός δημαρχείου συμβόλου εξουσίας. Στο κτιριολογικό πρόγραμμα θα εντάσσονταν τόσο οι λειτουργίες της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και πολιτιστικές. Οι αρχές που ενσωματώνει η τελική πρόταση είναι οι παρακάτω: 1. Ο διττός χαρακτήρας του δημαρχείου (διοίκηση και πολιτισμός) 2. Η συνύπαρξη και συνδιαλλαγή με τα φυσικά υπάρχοντα εμπόδια μέσα στο οικόπεδο όπως το διατηρητέο κτίριο και ο μεγάλος ευκάλυπτος 3. η λειτουργική αναγνωσιμότητα του κτιρίου 4. η φιλικότητα προς το χρήστη 5. η δημιουργία ελεύθερου εσωτερικού υπαίθριου χώρου σε συνδιαλλαγή με τις φιστικιές Η γεωμετρική και μορφολογική έκφραση του κτιρίου ξεκινά από την ιδέα της ρευστότητας και χαλαρότητας μεταξύ των χώρων, της πτύχωσης, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ηλιοπροστασία και τον τρόπο σκίασης των υαλοστασίων.]