Άρτεμις : μαιευτική, γυναικολογική κλινική στην ανατολική Αττική (περιοχή Μαρκόπουλο Μεσογαίας) - Κάτση, Στέλλα
[Αφορμή για τη διπλωματική μας αποτέλεσε η παρατήρηση του κενού τόπου: τα λατομεία εγγράφονται σαν πληγές στο τοπίο. Τα Τουρκοβούνια είναι η βορειοανατολική απόληξη του γεωλογικού τοπογραφικού άξονα που διαιρεί την ανατολική με τη δυτική Αττική. Η περιοχή που επιλέξαμε βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό. Προτείνουμε τη χάραξη μια πορείας για πεζούς που λειτουργεί ως μέσο μετάβασης, ένας περίπατος που να προσελκύσει τον κόσμο να ανακαλύψει την περιοχή. Για να ορίσουμε την κίνηση στο τοπίο, αναζητήσαμε ως εργαλείο σχεδίασης ένα φυσικό δεδομένο: το νερό αποτελεί το στοιχείο οργάνωσης του χώρου. Διαγραμματικά, η παρέμβασή μας διαμορφώνεται ως άθροισμα τριών παραμέτρων: την κίνηση του σώματος, την κίνηση του νερού, και τη στάση, τη συγκέντρωση δηλαδή του νερού στις πισίνες. Οι πισίνες τοποθετούνται σε άμεση γειτνίαση με την πόλη και ακολουθούν μια πιο οργανωμένη γεωμετρία που αναδεικνύει τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του τοπίου.]