Μεταλλική κατασκευή : ο σχεδιασμός της και ο χάλυβας ως υλικό φέροντος οργανισμού - Καραγιαννίδης, Παναγιώτης
[Σε αυτό η διάλεξη γίνεται μια γενική αναφορά στην ιστορία του χάλυβα και αναλύεται εκτενέστερα η σύγχρονη μορφή σχεδιασμού ενός μεταλλικού κτηρίου. Περιγράφεται η κατασκευή ενός κτηρίου με μεταλλικό φέροντα οργανισμό με έμφαση στα στάδια ανέγερσης (της προετοιμασίας του υλικού στο εργοστάσιο, των δευτερευόντων φερόντων στοιχείων, των τρόπων και των στοιχείων πλήρωσης και της πυροπροστασίας. Ακολουθεί μια εκτενής ανάλυση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων του υλικού, της εξέλιξης της χαλύβδινης κατασκευής στην Ελλάδα, των λόγων καθυστέρησής της και των πιθανών τρόπων άρσης αυτής. Επίσης παρουσιάζονται τα συμπεράσματα της όλης μελέτης κατά την διάρκεια της οποίας δίνεται έμφαση στην ορθή σχεδιαστική αντίληψη που πρέπει να έχει ο σύγχρονος μελετητης μηχανικός.]