Συγκρότημα βιοκλιματικών κατοικιών στη Δουκίσσης Πλακεντίας - Λαζίδης, Κωνσταντίνος
[Στην διπλωματική μας εργασία σχεδιάζουμε-προτείνουμε την κατασκευή ενός βιοκλιματικού συγκροτήματος κατοικιών στο Χαλάνδρι και πιο συγκεκριμένα στη λεωφόρο Δουκίσσης Πλακεντίας. Στόχος της προσπάθειάς μας αυτής είναι η χρήση νέων μεθόδων εξοικονόμισης ενέργειας στην καθημερινή μας ζωή. Με το βιοκλιματικό σχεδιασμό φροντίζουμε να προσαρμόζουμε το νέο συγκρότημα κατοικιών στα δεδομένα του τόπου στον οποίο το εντάσσουμε. Λαμβάνουμε υπ' όψη τις παραμέτρους της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και έχουμε φροντίσει να επιλέξουμε το καταλληλότερο δυνατό οικόπεδο που θα μας δώσει την ευκαιρία να έχουν φυσικό φωτισμό όλοι οι κύριοι χώροι κατοικίας. Επιπλέον, φροντίζουμε με τον προσανατολισμό που θα τους δώσουμε να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για επαρκή αερισμό χωρίς οι εσωτερικές τους συνθήκες θερμικής άνεσης να αλλάζουν δραματικά. Θεωρήσαμε εξίσου σημαντικό να εντάξουμε μια τέτοια πρόταση όσο το δυνατόν πιο κοντά και με άμεση πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας. Το οικόπεδό μας, βρίσκεται πολύ κοντά στον κόμβο 13 της Αττικής οδού με την Δουκίσσης.. περιοχής.]