Ανάπλαση της παραλίας Τυρού - Καζαμία, Χλόη
[ Ο Δ. Τυρού χαρακτηρίζεται από το ενδιαφέρον ανάγλυφο και το ιδιαίτερο τοπίο στο οποίο εντάσσεται (συνδυασμός βουνού, πεδιάδας, θάλασσας και ποικιλομορφίας πλούσιας βλάστησης). Η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή είναι αυτή ενός τουριστικού θερινού κυρίως προορισμού, εξαιτίας του παραλιακού του μετώπου, που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων του δευτερογενούς τομέα, και χαρακτηρίζεται από έναν βασικό οδικό άξονα στην παραλία, υπερτοπικού χαρακτήρα, δημιουργώντας προβλήματα, όπως την φόρτιση της παραλίας από τα οχήματα και την αντίστοιχη δυσχέρεια κίνησης των πεζών. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα στοιχειά, προχωρήσαμε στην πρότασή μας. Η παραλιακή ζώνη, το θέμα μας και σημαντικότερο κομμάτι της περιοχής, παίζει το ρόλο της σπονδυλικής στήλης που ενώνει και παράλληλα οριοθετεί δύο κόσμους, αυτόν της ξηράς και αυτόν της θάλασσας. Βασικός μας στόχος ήταν η επίτευξη ενός σαφούς διαχωρισμού στους χώρους και στις λειτουργίες τους και η χρησιμοποίηση ενός κοινού «λεξιλογίου» σε όλο το σχεδιασμό. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, και δεδομένης της σύνδεσης.. μας.]