Κατοικώντας στον αστικό ιστό : τρείς πολυκατοικίες στο Στρέφη - Δασκαλάκης, Βασίλειος - Δημήτριος
[Η διπλωματική αυτή εργασία διαπραγματεύεται το ζήτημα της κατοικίας, εκφρασμένο με το μοντέλο της πολυκατοικίας μέσα στην πόλη, στον πυκνό αστικό ιστό. Θεωρούμε πως η ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα δεν υπολείπεται αυτής σε κάποιο προάστιο ή σε μία πιο αραιοκατοικημένη περιοχή, για πλήθος λόγων. Το κομμάτι του αστικού ιστού που στήνεται αυτή η μελέτη βρίσκεται μεταξύ της λεωφόρου Αλεξάνδρας και του λόφου Στρέφη. Επιλέγουμε τρία διαφορετικά οικόπεδα και ο λόγος για αυτό είναι ότι τα συγκεκριμένα τρία οικόπεδα βρίσκονται στις δύο πιο χαρακτηριστικές θέσεις σε οικοδομικό τετράγωνο, μεσαίο και γωνιακό, αλλά και στις δύο πιο χαρακτηριστικές σχέσεις που συναντώνται στην πόλη, απέναντι με κοινό όριο το δρόμο και αντιδιαμετρικά με κοινό όριο το εσωτερικό του οικοδομικού τετραγώνου. Με τα τρία νέα, ανεξάρτητα αυτά κτίρια δουλεύουμε πάνω σε αυτές τις δύο σχέσεις ενώ παράλληλα ο προβληματισμός πάνω στην τρίτη σχέση γειτνίασης γίνεται σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα και τους ακαλύπτους τους. Η επιλογή των συγκεκριμένων οικοπέδων δεν αποτελεί ταυτόχρονα και θέση για.. πόλη.]