Έκθεση και επισκευή σκαφών στο Λαύριο - Βασιλείου, Μαρία
[Η διπλωματική αφορά στη δημιουργία ενός εκθεσιακού (κλειστού) χώρου μικρών σκαφών και ενός μικρής κλίμακας επισκευαστηρίου στην περιοχή του Λαυρίου. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται εκθέσεις (κυρίως πλωτές) στην περιοχή με μεγάλη προσέλευση του αγοραστικού κοινού. Αυτή ήταν και η αφορμή για την επιλογή της τοποθεσίας. Η ζώνη επέμβασης είναι στα βόρεια του λιμανιού στον λόφο Οξυγόνου. Ο σχεδιασμός βασίζεται στην ανάγνωση της ποιότητας του εδάφους στην περιοχή και στη διάκρισή της στο βραχώδες έδαφος (σκληρό, σταθερό) και στο αμμώδες (μαλακό, ασταθές), χαρακτηριστικού σκούρου χρώματος. Έτσι προκύπτουν δύο διαφορετικοί τύποι κτηρίων. Η έκθεση και η επισκευή είναι κτήρια με φέροντα οργανισμό από μπετόν, εδράζονται στο βράχο και τον τέμνουν με ισχυρούς αναλειμματικούς τοίχους, ενώ το αναψυκτήριο, που βρίσκεται στην άμμο, είναι μια πιο ελαφριά κατασκευή από μέταλλο που ξεκολλάει από το έδαφος και συνδέεται με αυτό μέσω υποστυλωμάτων. Τα τρία κτήρια συνδέονται μεταξύ τους με πορείες πάνω σε πλατφόρμες από μπετόν και ξύλο, ενώ ταυτοχρόνως αυτές οδηγούν.. στεγάζει.]