Νεκρή ζώνη : το ξεδίπλωμα μέσα στο χώρο και στο χρόνο - Κέση, Στεφανή
[Νεκρή Ζώνη. Ένα αστικό ρήγμα, ένα φράγμα που εσωκλείει χώρο, χρόνο και ύλη. Ένας χώρος σε κατάσταση εξαίρεσης. Ένας μη-τόπος που τροφοδοτεί την πόλη της Λευκωσίας με μια παράδοξη αστική πραγματικότητα. Απλά ένα σημείο διαίρεσης ή και ένα σημείο επαφής? Ένας δρόμος, μια 'πράσινη γραμμή', μια ουδέτερη ζώνη, δύο αδιαπέραστα τείχη. Πώς μεταβάλλεται το ό ρ ι ο μέσα στην ιστορική στοιβάδα της πόλης? Θα αποκτήσει άραγε χαρακτήρα μνημείου μέσα στην πόλη? Διερεύνηση της διαπερατότητας/μεταβλητότητας του ορίου ανάμεσα στον βιωματικό και υπαρκτό χώρο, ανάμεσα στη ζώσα πόλη και τη νεκρή ζώνη. Ερμηνεία της μοναδικότητάς του ως αστική πραγματικότητα και ως μέρος παρόμοιων εμπειριών του φαινομένου στον παγκόσμιο χάρτη. Μια διερευνητική, εννοιολογική προσέγγιση με θέμα την ανίχνευση της πολλαπλής σύστασης του ορίου της Νεκρής Ζώνης στην περιτειχισμένη Λευκωσία.]