Τοπίο Αττικής : παρέμβαση στο Σούνιο - Μελεσσίδου, Δανάη
[Η διπλωματική εργασία ασχολείται με την επέμβαση στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου του Σουνίου και του αρχαιολογικού χώρου, στους τρεις λόφους που πλαισιώνουν τον κόλπο (ναός Ποσειδώνα, ναός Αθηνάς, τρίτος κενός). Iερό τοπίο, με έντονα ιστορικά, μυθολογικά και στοιχεία της θάλασσας, που έχουν όλα ληφθεί υπόψιν στη διαμόρφωση της λύσης. Ασχολούμαστε με τη χάραξη μιας πορείας, η οποία ενσωματώνει κάποιες απαραίτητες χρήσεις αναψυχής, και στόχο έχει να ενοποιήσει τους αρχαιολογικούς χώρους, να οργανώσει κίνηση και στάση και να προσφέρει μια ευχάριστη επίσκεψη-παραμονή στον χώρο αυτό. Πρόκειται για ένα «ξύλινο τείχος» που ενώνει τους τρεις λόφους και οριοθετεί- «προστατεύει» την περιοχή του κόλπου, ενώ αποτελείται από: μια διαδρομή πιο ελεύθερη πάνω στην τοπιογραφία και ένα πιο συμπαγές κομμάτι που στεγάζει τις χρήσεις εστιατορίου-bar και πωλητηρίου. Παράλληλα, μελετάμε ένα χώρο μνήμης, αφιερωμένο σε αυτούς που έχουν χαθεί στη θάλασσα, που έρχεται να συμπληρώσει τον τρίτο λόφο και να δημιουργήσει την αφετηρία της πορείας. Η αρχιτεκτονική εδώ προσπαθεί.. αυτά.]