Η κατοικία στην πόλη μέσα από τέσσερεις διαφορετικές προσεγγίσεις : μία διαδρομή από το μοντέρνο κίνημα, στην μεταμοντέρνα περίοδο και την αβεβαιότητα του σήμερα - Γιαννουλάκη, Χριστίνα
[Η αρχιτεκτονική πορεία που παρουσιάζεται στην εργασία αυτή ξεκινά από τις αρχές του 20ου αιώνα, περίοδο όπου το ζήτημα της κατοικίας αναδείχθηκε ως το μείζον πρόβλημα της αρχιτεκτονικής, πεδίο πειραματισμών της πρωτοπορίας και προώθησης των ιδεών για το χώρο της σύγχρονης πόλης και καταλήγει μέσω ενδιάμεσων παραδειγμάτων στις μέρες μας, σε μία νέα ποιοτική καμπή της ιστορίας. Εν μέσω τεχνολογικών αλμάτων και κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών μετασχηματισμών, που συντελούνται στα πλαίσια της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, η κατοικία παραμένει θέμα κομβικό για την ποιότητα του σύγχρονου τρόπου ζωής, λόγω της ολοένα και αυξανόμενης αστικοποίησης του χώρου και την ανεξέλεγκτη επέκταση των πόλεων. Ο στόχος της μελέτης αυτής δεν είναι μία συστηματική καταγραφή της εξέλιξης της κατοικίας που θα ήταν ανέφικτο να επιδιωχθεί στα πλαίσια της προπτυχιακής αυτής διάλεξης, αλλά, το να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα στο επίπεδο της αρχιτεκτονικής σκέψης, πάνω στην διασφάλιση των αναγκών κατοίκησης στην πόλη και την σχέση των κτιρίων κατοικιών με τον αστικό ιστό..]