Ο δημόσιος άνθρωπος και ο χώρος, η αναζήτησή του στην πόλη της Πάφου - Παπαδοπούλου, Ελένη
[Ο αστικός ιστός εξελίσσεται σύμφωνα με τη μορφή της κοινωνίας που τον τροφοδοτεί, τον ζωντανεύει ενώ παράλληλα η κοινωνία αναδιαμορφώνεται, μεταβάλλεται σύμφωνα με τον αστικό ιστό που την φιλοξενεί, την χωροθετεί, την υποστηρίζει. Μια σχέση αλληλένδετη και δυναμική, μια σχέση που εφαρμόστηκε με πολλές εκδοχές και ανατροπές. Η εξέλιξη της σχέσης αυτής, μεταβαλλόταν πάντα ανάλογα με τις ισορροπίες δημόσιας και ιδιωτικής ζωής, οι οποίες κατά διαστήματα έχουν ανατραπεί, έχουν βαλτώσει, έχουν ενισχυθεί. Οι κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές αλλαγές ενεργούσαν δυναμικά στη σχέση αυτή. Η υποστήριξη της ισορροπίας δημόσιας και ιδιωτικής ζωής είναι αυτό που θα διεγείρει τη θέληση για μια ποιοτική, δημιουργική, ολοκληρωμένη ζωή που κάθε ανθρώπινη μονάδα θα πρέπει να αναπτύξει, ώστε αυτές οι ιδιότητες να χαρακτηρίζουν το σύνολο της κοινωνίας. Σήμερα η ισορροπία αυτή έχει ανατραπεί σημαντικά υπέρ της ιδιωτικής ζωής, ενώ η δημόσια ζωή υποσκάπτεται διαρκώς. Οι εσωτερικές δυνάμεις της κοινωνίας που θα αναβιώσουν τη δημόσια ζωή, χρειάζονται υποστήριξη από το κατάλληλο σχεδιασμό..]