Μαδρίτη : μητροπολιτικά δίκτυα - Πέτρου, Στέφανος
[ Ανάγνωση του σύγχρονου ευρωπαϊκού χώρου ως ενός δικτύου πόλεων που λειτουργούν ως μηχανές ανάπτυξης κι ευημερίας για την Ε.Ε. Επεξήγηση της έννοιας της δικτύωσης των οικονομικών δραστηριοτήτων και κατ'επέκταση της ανάγκης αποτελεσματικής σύνδεσης μεταξύ των σημαντικότερων μητροπολιτικών περιοχών. Η περίπτωση της Μαδρίτης ως γεωγραφικού και οικονομικού κέντρου της Ιβηρικής χερσονήσου. Περιγραφή της εξέλιξης των μητροπολιτικών δικτύων μεταφοράς στην ισπανική πρωτεύουσα (υπεραστικά τρένα, προαστειακός, μετρό, τραμ, λεωφορεία, αυτοκινητόδρομοι, αερομεταφορές). Αναφορά στην πολιτική της ανάπτυξης ενός αξιόπιστου συστήματος μεταφορών σε αντίφαση με την παράλληλη ανεξέλεκτη κι αέναη επέκταση του οδικού δικτύου στην περιφέρεια της πόλης ως αποδοτικής κρατικής επένδυσης.]