Αεροσταθμοί : η μετάβαση από τη γη στους αιθέρες - Βέττα, Ευφροσύνη
[Το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα του ανθρώπου από την αρχή της δημιουργίας του ήταν, είναι και θα είναι η περιέργεια. Ο εξελισσόμενος λοιπόν άνθρωπος, όντας πάντα ανικανοποίητος με τις εκάστοτε συνθήκες ζωής του, ωθείται στη δημιουργία νέων μέσων για τη βελτίωση της καθημερινής του ζωής. Το θέμα των μεταφορών τον απασχόλησε από πολύ νωρίς. Οι συνεχώς αναπτυσσόμενες μεταφορές δεν μπορούσαν παρά να επηρεάσουν και ταυτόχρονα να επηρεαστούν, όσον αφορά στη σχέση επιβατικού και εμπορευματικού μεγέθους με την κλίμακα των εγκαταστάσεων. Το να πετάξει ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που είχε αντιμετωπίσει μέχρι τότε ο άνθρωπος, και με τη θριαμβευτική επίτευξη αυτής, τού ανοίχτηκαν νέες δυνατότητες. Ελαχιστοποίησε τις αποστάσεις και άλλαξε την έννοια του χρόνου που ο άνθρωπος είχε μέχρι τότε. Ο αερολιμένας γίνεται πλέον μια ζωτικής σημασίας πύλη για την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη του περιβάλλοντα χώρου του και της γενικότερης υποδομής αυτού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μια σύνθετη εμπορική οντότητα.]