Χρώμα φως νερό στο έργο του Ricardo Legorreta - Διαλυνάς, Αλέξης
[Το χρώμα, το φως και το νερό είναι στοιχεία που πλαισιώνουν και διαμορφώνουν την αρχιτεκτονική δημιουργία. Συνυπάρχουν μαζί της, τη χαρακτηρίζουν και τη μετουσιώνουν σε υψηλή αισθητική αξία. Η εργασία αυτή έχει στόχο να αναλύσει τον τρόπο που χρησιμοποιείται το χρώμα, το νερό και το φως από τον μεξικανό αρχιτέκτονα Ricardo Legorreta. Εξετάζεται η έννοια του χρώματος, του φωτός και του νερού, οι ιδιότητες τους, καθώς επίσης η σχέση τους με την αρχιτεκτονική. Γίνεται αναφορά στην αρχιτεκτονική του Μεξικού από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα, με το χρώμα και το φως ως φυσικά στοιχεία που επικρατούν στην χώρα. Ακολουθεί η βιογραφία του Ricardo Legorreta, οι επιρροές του και στην συνέχεια παρουσιάζεται το έργο του εστιάζοντας στο χρώμα, στο νερό και στο φως στα αντιπροσωπευτικότερα κτίρια του.]