Παράδειγμα τοπιακής επέμβασης στην Αττική Οδό - Πολυζωγοπούλου, Λουίζα
[Το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας ήταν ουσιαστικά η αναζήτηση ενός τρόπου αντιμετώπισης του φαινομένου της Αττικής Οδού. Για να καταφέρω να βρω ρεαλιστική απάντηση στα ζητήματα που προκύπτουν στο αστικό τοπίο από έναν αυτοκινητόδρομο μεγάλης κλίμακας, προτίμησα να εστιάσω σε ένα τμήμα της Αττικής Οδού και συγκεκριμένα σε εκείνο που βρίσκεται μεταξύ των κόμβων των λεωφόρων Πεντέλης και Δουκίσσης Πλακεντίας. Στα όρια των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων λοιπόν, ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου υποβαθμίστηκε και στη συνέχεια σκεπάστηκε από ένα τεχνητό πάρκο. Πρόθεσή μου ήταν το πάρκο να αντιμετωπισθεί ως μέρος της ενοποίησης του εναπομείναντος πρασίνου του Λεκανοπεδίου. Θα μπορούσε, λοιπόν, το συγκεκριμένο πάρκο να θεωρηθεί ως κομμάτι ενός ευρύτερου οργανισμού, που διαχέεται μέσα στην πόλη, αγκυρώνεται μεν στα υπόλοιπα πράσινα κομμάτια της πόλης, έχει όμως δικό του ενιαίο χαρακτήρα, που καθορίζεται από το βασικό χαρακτηριστικό του, ότι πρόκειται για ένα πάρκο κατά το μεγαλύτερο μέρος του τεχνητό. Συνειδητοποιώντας τη νέα κατάσταση που επιβάλλεται.. ανθρώπου.]