Ανάπλαση παραλιακού μετώπου στην Ελευσίνα - Ηλιοπούλου, Παρασκευή
[Η Ελευσίνα αποτέλεσε θρησκευτικό και τελετουργικό κέντρο κατά την αρχαιότητα. Η ιερότητα της πόλης αυτής παραγκωνίστηκε στη σύγχρονη εποχή, όπου πρωτεύοντα ρόλο διαδραμάτισε η βιομηχανική παραγωγή. Στις μέρες μας, τα σημάδια της εγκατάλειψης είναι εμφανή σε πολλά σημεία της πόλης. Πρόθεση της διπλωματικής αυτής εργασίας είναι να αποκωδικοποιηθούν όλες αυτές οι εικόνες, να εντοπιστούν τα διαφορετικά χωροχρονικά επίπεδα όπου αυτές αναπτύχθηκαν και συνεπακόλουθα να προταθούν μορφές και διατάξεις που προάγουν την πόλη, επιλύοντας τα σύγχρονα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Μελετήθηκε η περιοχή του παραλιακού μετώπου μεταξύ του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ δυτικά και του εργοστασίου ΙΡΙΣ ανατολικά. Αρχικά, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του λιμανιού μακριά από την πόλη, απελευθερώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τεράστια έκταση του παραλιακού μετώπου. Χώροι πρασίνου και αναψυχής, πάρκα, πλατείες, μικρής έκτασης εγκαταστάσεις ναυταθλητισμού, εμπόριο ναυτιλιακών ειδών και το λιμεναρχείο αποτελούν κάποιες από τις προτεινόμενες χρήσεις που πρόκειται να φιλοξενηθούν.. βιώσιμες.]