Κέντρο μουσικής στο Αμφιάρειο Ωρωπού - Σαββοπούλου, Αναστασία
[Μεγάλο γεγονός για τον Ωρωπό υπήρξε η ίδρυση του Αμφιαρείου στο τέλος του 5ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου οι Βοιωτοί αποσπούν τον Ωρωπό από τους Αθηναίους. Εν συνεχεία τον καταλαμβάνουν οι Θηβαίοι. Τότε αρχίζει η μεγάλη ανάπτυξη του Αμφιαρείου, η ακτινοβολία και η φήμη του απλώνεται όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στο βαρβαρικό. Τον Αμφιάραο τον αναγνώρισαν ως θεό πρώτοι οι κάτοικοι του Ωρωπού και αργότερα πίστεψαν σε αυτόν όλοι οι Έλληνες. Μετά τη μάχη στη Χαιρώνεια το 338π.Χ ο Φίλιππος ο Μακεδών παραχωρεί τον Ωρωπό στους Αθηναίους όπου γνωρίζει νέα ακμή. Ο Δημήτριος ο πολιορκητής καθιστά τον Ωρωπό ανεξάρτητο, αναπτύσσεται το μαντείο αλλά και το θεραπευτήριο, και το ονειρομαντείο.. παραστάσεων.]