Ιαματικά λουτρά στον τόπο της λίμνης Βουλιαγμένης : αναζήτηση της συνύπαρξης φυσικού-ανθρωπογεννούς - Παπαναστασίου, Ελένη
[Θέμα αυτής της διπλωματικής είναι η διαμόρφωση του τοπίου της λίμνης Βουλιαγμένης και η ενσωμάτωση κτιρίου λουτρών σε αυτό. Η αναζήτηση της αρμονικής συνύπαρξης, του ανθρωπογεννούς με το φυσικό περιβάλλον, καθόρισε την συνθετική διαδικασία που ξεκίνησε με αποφάσεις σχετικά με τον ευρύτερο χώρο του Δάσους της Φασκομηλιάς και την ομαλή μετάβαση του ανθρώπου από την πόλη στην φύση. Το εσωτερικό της δολίνης απαλλάσσεται από τις υπάρχουσες κατασκευές που δημιουργούν όρια. Κεντρική ιδέα της συνολικής διαμόρφωσης είναι, η υπόσκαφη είσοδος, το αναψυκτήριο, ο υπαίθριος χώρος, το παρατηρητήριο, τα υπαίθρια και τα νέα υπόσκαφα λουτρά να αποτελούν ένα σφιχτό σύνολο, μια ρυθμική αλληλουχία κλειστού και ανοιχτού χώρου. Απώτερος στόχος είναι να μπορεί να επιλέξει ο επισκέπτης ελεύθερα τις δραστηριότητες του, οι οποίες είναι προσανατολισμένες στην χαλάρωση και στην φαντασίωση. Οι λειτουργίες, του σώματος, του μυαλού, και των αισθήσεων του ανθρώπου είναι αυτές που καθορίζουν τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού όχι μόνο των λουτρών αλλά και της υπόλοιπης διαμόρφωσης. μαζί.]