Φαληρικός όρμος - Καραχρήστου, Χριστιάννα
[Ο Φαληρικός Όρμος αποτέλεσε από τα χρόνια της κλασικής αρχαιότητας σημαντικό πόλο της ανάπτυξης και της ζωής της Αθήνας. Η δημιουργία της υπερυψωμένης λεωφόρου Ποσειδώνος και του μεγάλου ανισόπεδου κόμβου στην απόληξη της λεωφόρου Συγγρού είχαν ως αποτέλεσμα την οριστική μέχρι σήμερα λειτουργική και οπτική αποκοπή ολόκληρης της περιοχής από τον πολεοδομικό ιστό και τη σταδιακή εγκατάλειψή της. Το άνοιγμα της Αθήνας, αλλά και των γειτονικών ως προς το Φαληρικό Όρμο περιοχών, προς τη θάλασσα είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Βασικό σχεδιαστικό στόχο αποτέλεσε η διαμόρφωση ενός ανθρωπογενούς αλλά και φυσικού τοπίου, υπερτοπικής και τοπικής σημασίας, μέσα στο οποίο θα εντάσσονται αρμονικά οι υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις. Επίσης δίνεται ένα γενικό πλαίσιο οργάνωσης και σχεδιασμού σε επίπεδο urban design, με στόχο την αύξηση της προσπελασιμότητας και της συνδεσιμότητας της περιοχής. Προτείνεται η δημιουργία ζωνών πρασίνου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, οριζόντιων και κάθετων αξόνων κίνησης. Όσον αφορά τη μορφή, γίνεται προσπάθεια να δοθεί ενδιαφέρον.. τοπίο.]