Αποκατάσταση και επανάχρηση του λοιμοκαθαρτηρίου της Σύρου σε χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων - Φιλιππίδη, Αικατερίνη
[Η σκέψη ήταν η επανάχρηση του Λοιμοκαθαρτηρίου της Σύρου σε χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων. Τα κτίρια είναι διατεταγμένα γύρω από μια εσωτερική αυλή μεγάλης έκτασης. Η μεγάλη διάσταση του ορθογωνίου είναι προσανατολισμένη ακριβώς από Α προς Δ. Η κύρια είσοδος του συγκροτήματος είναι στο δυτικό άκρο της νότιας πλευράς αυτή που σώζεται σήμερα με την αφιερωτική επιγραφή. Στην ίδια πλευρά, στο ανατολικό άκρο, υπήρχε μια δεύτερη βοηθητική είσοδος. Δυο ακόμα είσοδοι στην βόρεια πλευρά έχουν βοηθητικοί χρήση και οδηγούν κατευθείαν τον επισκέπτη από το συγκρότημα στο περιβάλλοντα χώρο προς την θάλασσα. Το συγκρότημα αποτελείται από εστιατόριο, βιβλιοθήκη, χώρο φιλοξενίας, διοίκηση, μικρό συνεδριακό χώρο, εκθεσιακό χώρο και χώρο συνεδριάσεων/ εκδηλώσεων.]