Μουσείο ήχου - Βαρούδης, Τάσος
[Η διπλωματική μου εργασία αφορά στην ανέγερση ΄΄Μουσείου Ήχου΄΄ στην περιοχή Δέλτα Φαλήρου. Η επιλογή του θέματος έγινε διότι θεωρώ απαραίτητη και ενδιαφέρουσα τη δημιουργία ενός τέτοιου μουσείου στην Ελλάδα. Παρόμοια μουσεία δεν υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιλογή του οικοπέδου για τη δημιουργία του μουσείου έγινε στην περιοχή Δέλτα Φαλήρου και με βάση τα εξής κριτήρια: Το οικόπεδο είναι προσβάσιμο από τρείς βασικές κατευθύνσεις. Από την περιοχή του κέντρου της Αθήνας διαμέσου της λεωφόρου Συγγρού (με Ι.Χ και μέσα μαζικής μεταφοράς-τραμ). Από την περιοχή του Πειραιά και των υπόλοιπων παραλιακών περιοχών διαμέσου της λεωφόρου Ποσειδώνος (με Ι.Χ και μέσα μαζικής μεταφοράς-τραμ). Από τις περιοχές των νοτίων προαστίων διαμέσου της λεωφόρου Ποσειδώνος (με Ι.Χ και μέσα μαζικής μεταφοράς-τραμ). Η ανέγερση του μουσείου αυτού θα συμβάλλει στην ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής του Δέλτα Φαλήρου. Το μουσείο θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους των γύρω περιοχών και θα προσδώσει μία ανάσα πρασίνου στην περιοχή που λόγω της λεωφόρου Ποσειδώνος.. (πόλη).]