Σχεδιασμός πάρκου στο Περιστέρι : περιοχή Τσαλαβούτα - Βαφειάδου, Ελένη
[Θέμα της διπλωματικής εργασίας είναι το πώς παρεμβαίνεις μέσα στην υπάρχουσα κατάσταση μιας πόλης. Συγκεκριμένα διερευνώνται οι δυνατότητες παρέμβασης στην περιοχή Τσαλαβούτα στο Περιστέρι. Το θέμα του δημόσιου χώρου έχει ειδικές προεκτάσεις στις Δυτικές συνοικίες της Αθήνας. Ειδικά στο Περιστέρι μιλάμε για ένα μεγάλο δήμο με μεγάλες ελλείψεις, όπου ο δημόσιος χώρος είναι επίδικο με το ζήτημα του Ποικίλου Όρους ανοιχτό, την Μονή Λαμίας να διεκδικεί τα ? των πλατειών του δήμου, τις παράνομες χρήσεις τις αντίθετες με το Π.Δ του Ελαιώνα, κλπ .Με αφορμή τα πραγματικά χρόνια επίδικα προβλήματα του δήμου και την όξυνσή τους τη περίοδο αυτή, επιλέχθηκε ως χώρος μελέτης και παρέμβασης η Τσαλαβούτα, μια περιοχή με ελλείψεις σε υποδομές στην «βιομηχανική ζώνη» του δήμου στην οποία διατηρείται μετ΄εμποδίων μια μικρή βιοτεχνική, παραγωγική βάση. Μια περιοχή όπου η βιοτεχνία-βιομηχανία αποτέλεσαν το λόγο ύπαρξης και το μοχλό ανάπτυξής της και όπου η κατοικία εξαρχής ήταν αναμειγμένη-δίπλα και συνήθως από πάνω -από τον τόπο εργασίας διαμορφώνοντας γνωστές ελληνικές.. τους.]