Walking chair - Κανέλλου, Νικολέττα
[Η εργασία αυτή επιχειρεί να ερμηνεύσει το χώρο, υπό το πρίσμα των νέων τεχνολογιών, λαμβάνοντας σαν παράδειγμα τη μικροκλίμακα χώρου που ορίζει το κάθισμα. Ως χώρος μπορεί να θεωρηθεί το περιβάλλον του σώματος που αναπτύσσεται σε ομόκεντρους κύκλους. Το κάθισμα έρχεται σε άμεση επαφή με αυτό και αποτελεί τον κύκλο μικρότερης ακτίνας μετά το δέρμα και τα ρούχα. Κατά αυτόν τον τρόπο καθίσταται πιο ελέγξιμο όσον αφορά στις παραμέτρους σχεδιασμού του και συγχρόνως αυτές οι παράμετροι γίνονται πιο εύκολα προσδιορίσιμες. Στα πλαίσια αυτής της ερευνητικής, η έννοια του καθίσματος χρησιμοποιείται ως ένα συμβολικό μέσο, αποτελώντας την αφορμή για ανάλυση και κατανόηση της επιρροής που ασκούν οι ψηφιακές τεχνολογίες στις δραστηριότητες και τις κοινωνικές σχέσεις του σύγχρονου ανθρώπου και στο χώρο που τον περιβάλλει. Το "walking chair", το κάθισμα που "περπατά", αποκτά μεταφορική και κυριολεκτική σημασία. Αποτελεί αφενός, έναν συνεχώς εξελίξιμο χώρο στο χρόνο, ενώ παίρνει μια κυριολεκτική τέτοια έννοια, όταν αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπινου σώματος..].