Μοντέρνα προκατασκευασμένη κατοικία - Κατσάρας, Κώστας
[Στην εργασία αυτή γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μοντέρνας προκατασκευασμένης κατοικίας. Η δομή της εργασίας παρακολουθεί χρονολογικά τις προσπάθειες στον χώρο της προκατασκευασμένης κατοικίας αναλύοντας το ιστορικό πλαίσιο γύρω από το οποίο διαμορφώθηκαν οι συνθήκες ανάπτυξης αυτής της αγοράς. Η εργασία αναλύεται με βάση τρεις χρονικές περιόδους, η πρώτη από το 1900 περίπου μέχρι και το 1945, η δεύτερη από το 1945 μέχρι και το 1975 και η τρίτη από το 1975 μέχρι και σήμερα. Στο πρώτο, δεύτερο και τρίτο μέρος παρουσιάζονται χρονολογικά οι προσπάθειες και τα ιστορικά παραδείγματα. Στην κατάληξη της εργασίας γίνεται μια γενική αναφορά στον ελληνικό χώρο και μια κριτική αποτίμηση της μοντέρνας προκατασκευασμένης κατοικίας με μια προβολή στο μέλλον βασιζόμενοι στις τεχνολογικές εξελίξεις].