Φαληρικός όρμος : στο μεταίχμιο φύσης-τεχνήματος - Ψυλλίδης, Αχιλλέας
[Αντικείμενο της εργασίας αποτελεί ο σχεδιασμός της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου, σε ένα τμήμα ανάμεσα στα δύο ποτάμια, του Κηφισού και του Ιλισού, που αντιστοιχεί στην πόλη του Μοσχάτου, ως μεταβατική ζώνη ανάμεσα στην πόλη και τη θάλασσα. Η περιοχή αυτή του Όρμου αποτελείται από μια έκταση 250 στρεμμάτων περίπου, αποτελεούμενη από αναρίθμητους τόνους μπαζωμάτων, τα οποία εναποτέθηκαν στην περιοχή κατά τις 4 τελευταίες δεκαετίες και που κυρίως άφησε πίσω της η Ολυμπιάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας «ασαφούς» περιοχής, η οποία μεσολαβεί ανάμεσα στην πόλη και τη θάλασσα, ανάμεσα σε κυρίαρχες ταυτότητες και κοσμοθεωρήσεις, χωρίς η ίδια να κατέχει δική της ταυτότητα και χαρακτήρα, δρώντας έτσι αναχαιτιστικά στη δημιουργία ενός ενεργού διπολικού συσχετισμού. Στόχος, επομένως της διπλωματικής αυτής είναι η αποκατάσταση της σχέσης ανάμεσα στη «φύση» και το «τέχνημα», τη θάλασσα και την πόλη αντίστοιχα, αξιοποιώντας την περιοχή ως πόλο έλξης που δρα συνδετικά και βοηθά στον ενεργό διάλογο των άκρων του διπόλου. Η πρόταση στηρίζεται σε στοιχεία.. χώρο.]