Πρώην διεθνές αεροδρόμιο ελληνικού : παρελθόν-παρόν-μέλλον : η δημιουργία του πρώτου μητροπολιτικού πάρκου της Αθήνας - Βαρλόκωστα, Ειρήνη
[Η διάλεξη αυτή αφορά στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και στην αξιοποίηση του χώρου μετά την παύση της λειτουργίας του. Αρχικά, γίνεται μια αναφορά στο ιστορικό και πολιτιστικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας και ακολουθεί μια σύντομη ανάλυση της τωρινής κατάστασης, όσον αφορά στην πληθυσμιακή εξέλιξη, την οικονομική ανάπτυξη και τις υφιστάμενες χρήσεις γης στον οικιστικό δακτύλιο των Δήμων Ελληνικού, Αλίμου, Αργυρούπολης και Γλυφάδας. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι προτάσεις όλων των σχετικών με το χώρο φορέων και παράλληλα διερευνώνται παραδείγματα αναπλάσεων από το διεθνή χώρο. Τέλος, μελετάται η εξέλιξη του σχεδιασμού των πάρκων, των ελεύθερων χώρων, των πάρκων αναψυχής και θεματικών πάρκων στο διεθνή χώρο αλλά και στην Ελλάδα, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ιδιαιτέρως.]