Αγροτουριστικό συγκρότημα στην Κεφαλλονιά - Σπαθή, Κατερίνα
[Το θέμα της διπλωματικής αυτής είναι ένα συγκρότημα εναλλακτικού τουρισμού, το οποίο θα προσφέρει στους χρήστες του τη δυνατότητα να ασχοληθούν με ορισμένες αγροτικές δραστηριότητες ( παραγωγή κρασιού και λαδιού). Το οικόπεδο εφαρμογής βρίσκεται στο ανατολικό κομμάτι του νησιού της Κεφαλλονιάς. , σε μία περιοχή που είναι σπηλαιολογικό πάρκο και έχει πλούσια βλάστηση ( ελιές, πουρνάρια, οπωροφόρα κ.α.). Βασικά κριτήρια σχεδιασμού αποτέλεσαν η θέα του οικοπέδου (παραθαλάσσιος οικισμός Σάμης, Ιθάκη) , η βλάστηση και η μεγάλη κλίση του (30 ). Το συγκρότημα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει 100 άτομα και λειτουργεί όλο το χρόνο. Έκτος των άλλων ένα ελαιουργείο και ένα οινοποιείο εντάσσονται στις εγκαταστάσεις του. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο σχεδιασμό των κατοικιών , οι όποιες διατηρούν στοιχεία από τα παραδοσιακά σπίτια του νησιού.]