Σκι-αγραφώντας - Καραγιάννη, Κατερίνα
[Στην διπλωματική αυτή ασχολούμαστε με την μελέτη και τον σχεδιασμό ενός χιονοδρομικού κέντρου στη Ζήρια ορεινής Κορινθίας. Το λειτουργικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο, χώρους εστίασης και αναψυχής και ειδικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Μέσω της διπλωματικής τίθενται 3 ζητήματα: ? Η εποχικότητα της λειτουργίας ενός χιονοδρομικού. ? Ο συνδυασμός δύο διαφορετικών καταστάσεων: της στάσης (ανάπαυσης ) και της ολίσθησης ( άθλησης ). ? Η διάρθρωση ενός τέτοιου κέντρου στο φυσικό τοπίο. Η κεντρική ιδέα συνίσταται σε μία λεπίδα δίχως όρια που τοποθετείται στο μέσο της πλαγιάς, χαράζοντας το ανάγλυφο και δημιουργώντας μία τομή που αποκαλύπτει τα όρια και την κλίμακα της πλαγιάς. Τα σταθερά στοιχεία μεταφράζονται στις αξίες της στάσης-συσσώρευσης-συγκέντρωσης, ενώ τα ενδιάμεσα κενά αποτελούν τα πεδία της ροικότητας-κίνησης-ολίσθησης. Αυτή η λεπίδα συνιστά ένα φράγμα στο φυσικό κοίλο της πλαγιάς, το οποίο διατρυπάται από την έντονη «ροικότητα» της (ρυάκια+σκιερ, ροϊκότητα πλαγιάς=ροικότητα σκιερ). Η κίνηση είναι ενιαία σε όλο το μήκος της κατασκευής.. χαρακτήρα.]