Επέμβαση στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού - Κατσαραγάκη, Νίκη
[Αντικείμενο αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι η επέμβαση στο παλίο λιμάνι της Λεμεσού. Ισχυρό σημείο στο οποίο η πόλη ανοίγεται στη θάλασσα, αλλά και σημείο κομβικό ανάμεσα σε τρείς περιοχές: το πάρκο επίχωσης, την υπό ανάπλαση περιοχή της Τρακασόλ και το κέντρο της παλιάς πόλης. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως λιμάνι αλιευτικών σκαφών, η ανάπλασή του όμως σε χώρο αναψυχής είναι προγραμματισμένη. Στην επέμβαση που μελετήσαμε διατηρήσαμε την έννοια του κόμβου συνεχίζοντας τις πορείες που υπήρχαν και τοποθετώντας νέες και αντιμετωπίσαμε την περιοχή ως χώρο ελεύθερων δραστηριοτήτων, με επίκεντρο την αναψυχή, τον πολιτισμό και την αναφορά στη θάλασσα. Ο σχεδιασμός και η διαφοροποίηση πορειών και χώρων έγιναν μέσω των αναδιπλώσεων του εδάφους, με τη μεταφορά κυρίαρχων χαράξεων της περιοχής και με τη διαφοροποίηση υλικών και φυτεύσεων.]