Αποτύπωση και πρόταση αποκατάστασης του νότιου περιβόλου της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά Βοιωτίας - Δημερούκη, Ειρήνη - Χριστίνα
[Το αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας είναι ο νότιος περίβολος της Ι.Μ. Οσίου Λουκά Βοιωτίας, του σημαντικού μοναστηριακού συνόλου του 10ου αι. Το συγκεκριμένο τμήμα , το οποίο αποτυπώθηκε στα πλαίσια της εργασίας, περιλαμβάνει την αναστηλωμενη σήμερα Τράπεζα, τα υπολείμματα ενος μεταβυζαντινού κτιρίου νοτίως αυτής, την υπόγεια κινστέρνα του μοναστηριού, ενα τριώροφο κτιριο λαϊκής αρχιτεκτονικής του 19ου αι. ανατολικά της Τραπεζας και έναν κενό χώρο με τα υπολείμματα ενος ομοίου κτιριου που εφάπτοταν ανατολικα του σωζώμενου. Στην πορεία κρίθηκε απαραίτητο να περιλάβει η πρόταση και τα κτίρια της ανατολικής πτέρυγας που συνδέονται οργανικά με αυτά της νότιας. Στόχοι της εργασίας ήταν η βελτίωση της εικόνας αυτού του τμήματος της Μονής, με την συμπλήρωση του κενού της ΝΑ γωνίας που διακόπτει τη συνέχεια του περιβόλου και η εισαγωγή νεων χρήσεων ( βιβλιοθήκη με αναγνωστήριο, αίθουσα προβολών με προθάλαμο, εκθεσιακοί χώροι, χώρος εργασίας και μονάδα φιλοξενίας για το επιστημονικό προσωπικό των αναστηλώσεων που εργάζεται στη Μονή) στους χώρους.. αναστρεψιμότητας.]