Διαμόρφωση ρέματος Περισσού : επαναπροσδιορισμός του φυσικού στοιχείου - Στρατή, Πηνελόπη
[Η διπλωματική εργασία διαπραγματεύεται την ανάδειξη του φυσικού στοιχείου της ευρύτερης περιοχής του Ποδονίφτη, με ταυτόχρονη διευθέτηση των πρανών και των κοιτών του ρέματος. Μέσα από την εισαγωγική και εκτενή ανάλυση του χαρακτήρα των τριών δήμων (τοπικά, στην περιοχή του Περισσού), οι οποίοι έχουν ως μεταξύ τους σύνορο το ρέμα, συγκεντρώθηκαν οι παράγοντες που δρουν υποβαθμιστικά για την περιοχή. Στο επόμενο στάδιο δημιουργείται ένα γενικό δίκτυο (πράσινο, πάρκα, ελεύθεροι χώροι, ΗΣΑΠ, βασικοί οδικοί άξονες, τοπόσημα) με στόχο έναν πρώτο επαναπροσδιορισμό των τοπικών χωρικών σχέσεων και λειτουργιών. Ταυτόχρονα, διευθετείται το ρέμα, με τους τύπους των διατομών να εναλλάσσονται αρμονικά και να δίνουν τη δυνατότητα περιπάτου χαμηλά στο ρέμα (άμεση προσέγγιση και παιχνίδια με το νερό), με τρόπο αρχιτεκτονημένο και από τεχνικής άποψης ασφαλή. Στα πλαίσια της μελέτης εντάσσεται η ενίσχυση του πρασίνου (άλσος Προμπονά, άλσος Φιλαδέλφειας, πράσινο ρέματος, πράσινο γειτονιών), μετά από επιλογή του σωστού είδους φύτευσης για το δεδομένο φυσικό τοπίο. Η μελέτη.. χάρτη.]