Πολυκατοικία στην Αθήνα - Παναγιωτίδη, Ειρήνη
[Στο εγχείρημα της πολυ-κατοικίας προτείνονται τρόποι παρέμβασης σε άδεια κτίρια της Αθήνας, κατά κανόνα λαϊκά σπίτια σε μέτρια έως κακή κατάσταση, προκειμένου να καταστούν κατοικήσιμα από κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στέγασης. Ζητούμενο δεν είναι η αποκατάσταση των σπιτιών, αλλά ένας τρόπος στήριξης του υπάρχοντος κτίσματος, ο οποίος παράλληλα θα παράγει χώρους που με τη σειρά τους κατοικούνται. Η πρότασή μας οφείλει να είναι απλή, να προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικά σενάρια και να μην απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, για να μπορούν οι ίδιοι οι κάτοικοι να την υλοποιήσουν. Όσον αφορά στα υλικά, αυτά πρέπει να είναι φτηνά, πιθανόν σε δεύτερη χρήση ή ικανά να χρησιμοποιηθούν ξανά σε περίπτωση "μετακόμισης". Προτείνουμε ένα σύστημα στήριξης/πλήρωσης με σκαλωσιές, μια κατασκευή λυόμενη, απλή, οικονομική και ευέλικτη, που μπορεί όχι μόνο να επεκταθεί, αλλά και να μετασχηματιστεί ή ακόμα να μετακινηθεί, εάν αυτό χρειαστεί. Οι σκαλωσιές σχηματίζουν το φέροντα οργανισμό της κατασκευής, ενώ ως στοιχεία πλήρωσης χρησιμοποιούμε ξύλα.. κατοίκους.]