Λουτρικές εγκαταστάσεις στις Θερμοπύλες - Γάκη, Γεωργία
[Τα λουτρά των Θερμοπυλών απέχουν 15 χλμ. από τη Λαμία και 199 χλμ. από την Αθήνα. Βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Καλλιδρόμου. Η ευρύτερη περιοχή των πηγών χαρακτηρίζεται από την εναλλαγή γης που καλύπτεται από γεωργικές καλλιέργειες, με σημαντικές εκτάσεις φυσικής βλάστησης, αλλά και μια πεδινή περιοχή στην οποία η βλάστηση είναι ιδιαίτερα περιορισμένη. Ακριβώς αυτή η ποικιλία στη μορφολογία αλλά και στη βλάστηση της περιοχής, δίνουν σ' αυτή μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία, τόσο με μονότονες συνέχειες όσο και με ισχυρές αντιθέσεις. Οι πηγές των Θερμοπυλών είναι υδρόθειο-χλωριονατριούχες και περιέχουν ραδιενέργεια. Η θερμοκρασία του νερού είναι 40 βαθμοί Κελσίου. Οι πηγές, καθώς αναβλύζουν από τους βράχους του βουνού, σχηματίζουν ρυάκι, το οποίο ρέει στους πρόποδές του. Το ρυάκι βρίσκεται και ταυτόχρονα αποτελεί χαρακτηριστικό όριο μεταξύ της ισχυρότερης αντίθεσης που εμφανίζεται στο τοπίο, ανάμεσα στο κατάφυτο βουνό και στη σχεδόν χέρσα πεδιάδα. Αναγνώσκοντας τόσο αυτή την αντίθεση όσο και το προαναφερθέν όριο, έχουμε την πρόθεση να διαχειριστούμε.. ανθρώπου.]