Παράσιτο : ενδιάμεσος χώρος σε περιβάλλον πολυκατοικίας - Λούκου, Ελένη
[Η διπλωματική αυτή εργασία αποτελεί μια έρευνα πάνω στην έννοια του παρασιτισμού στην αρχιτεκτονική. Συγκρατώντας από τον όρο παράσιτο ως βασικό χαρακτηριστικό που ορίζει την δομή και την λειτουργία του, τον ενδιάμεσο χώρο, επιχειρούμε αρχικά να αναλύσουμε κι έπειτα να συνθέσουμε μιας μικρής κλίμακας επέμβαση. Το "παράσιτό" μας θα έχει ως "ξενιστή" του την πόλη. Η ανάλυση των ορίων της πόλης ως βασικά στοιχεία για την διερεύνηση του ενδιάμεσου χώρου που πρόκειται να δημιουργήσει καταλήγει ανάμεσα σε διάφορες πιθανές θέσεις στον χώρο του κλιμακοστασίου.. πόλη..]